Hoppa till innehåll
Nyhet
22 mars 2024

Grattis Årets småhus 2024 – Eksjöhus

Garbo Dagen 2024 Arets Smahus 2024 Eksjohus

På eventet GarBo-dagen utsågs Eksjöhus till Årets småhus 2024 med sitt bidrag Modern Sekelskiftsdröm som ligger utanför Kungsbacka. Motiveringen för priset: 

Årets småhus är som skapat för sin omgivande miljö. Det är noggrant placerat på tomten och drar nytta av såväl väderstreck som utblickar i landskapet. En exteriör som visar på omsorg för detaljer, där både stående och liggande panel har nyttjats i kombination med att dra fördel av modulbyggandet genom att accenturea huskroppens midja. Planlösningen är yteffektiv och välbalanserad och hela husets bredd och längd får stolt visa upp sig. Ett hus vars stil håller över tid, är energieffektivt och medger flexibilitet för framtida behov. Trots en utmanande omvärld har det dessutom levererats inom budget och tidplan, och kunden har fått precis det Bullerbyhus de alltid drömt om. Årets småhus 2024 går till Eksjöhus och Modern sekelskiftsdröm.

– Det är med stor tacksamhet vi tar emot utmärkelsen Årets småhus 2024, säger Frida Scherdén, VD på  Eksjöhus. Som familjeföretag och hustillverkare arbetar vi alltid med nästa generation i åtanke. Därför är vi stolta över att få den här utmärkelsen tillsammans med familjen Norling, vars klassiska landskapshus visar att framtidens hem kan vara både fast förankrade i svensk byggnadstradition och samtidigt uppfylla de högsta kraven på energieffektivitet och bekvämlighet,

Det var i år sjätte året i rad som GarBo utsåg Årets småhus, av en jury med stor erfarenhet och expertis inom småhusbranschen. Det är en öppen nomineringsprocessen till utmärkelsen, men för att vara med och tävla krävs att ett antal fastställda kriterier inom kvalitet, hållbarhet och kundnöjdhet uppfylls. Utöver vinnaren Eksjöhus var övriga finalister i Årets småhus 2024 Fiskarhedenvillan AB med bidraget Villa Atmosfär i Västerås och Vallsjöhus AB med Villa Haga i Vellinge.

– Våra utmärkelser är viktiga för oss, dels som en del i vårt egna hållbarhetsarbete, men också för att inspirera till ett mer hållbart byggande genom att uppmärksamma goda exempel och föregångare i branschen, säger Linnea Moberg, VD på GarBo. 

Om GarBo-dagen

GarBo-dagen är ett årligt återkommande event sedan 23 år tillbaka. Evenemanget är till för personer med intresse för frågor gällande exempelvis nyproduktion av bostäder, bygg- och anläggning, fastighetsutveckling eller överlåtelser av bostäder. På årets GarBo-dag med tema Framtid pratade interna och externa talare om ämnen som digitalisering, AI, klimatanpassning, kompetensutveckling, byggtrender, lagändringar och hållbart byggande. Årets evenemang ägde rum på Brygghuset i Stockholm med möjlighet att delta digitalt. Dagen avslutades med prisutdelning och branschmingel.

Relaterade nyheter

 

Loading...
Grattis Årets småhus 2024, Årets initiativ, Årets branschsamarbete och Årets nollfelsaktör 2023!
Pressrelease 21 mars 2024

Grattis Årets småhus 2024, Årets initiativ, Årets branschsamarbete och Årets nollfelsaktör 2023!

På eventet GarBo-dagen 2024 utsågs Årets småhus 2024, Årets branschsamarbete, Årets initiativ och Årets nollfelsaktör 2023 ut. Utmärkelserna delas ut för att lyfta initiativ och aktörer som bidrar till en högre kvalitet i branschen, som en del i GarBos vision om att alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt, både nu och i framtiden.
De är finalister i Årets småhus 2024
Pressrelease 6 mars 2024

De är finalister i Årets småhus 2024

GarBo och juryn för Årets småhus presenterar nu de bidrag som har möjlighet att ta hem titeln Årets småhus 2024. Finalisterna finns i Västerås, Kungsbacka och Vellinge.