Hoppa till innehåll
Nyhet
26 mars 2024

Grattis Årets branschsamarbete 2023 – Bankinitiativet Hållbar byggbransch

Garbo Dagen 2024 Arets Branschsamarbete 2023 Hallbar Byggbransch

GarBo utser årligen Årets Branschsamarbete – en utmärkelse som delas ut till aktörer som tillsammans arbetar för att tillföra något nytt och extra till branschen.

Årets Branschsamarbete 2023 går till Bankinitiativet Hållbar byggbransch. Initiativet har samlat sex framstående branscher och tillsammans med bygg- och fastighetssektorn infört bankgemensamma särskilda villkor för att bidra till sund konkurrens och för att motverka missförhållanden i byggbranschen.

Motivering till vinsten:
För att främja hållbarhet och ansvarsfullhet inom byggbranschen har detta samarbete utvecklat banbrytande riktlinjer för högre krav på kontroll och ansvar genom hela entreprenörsledet. Genom att samla sex framstående banker har man infört bankgemensamma särskilda villkor och krav på kontrollsystem. Det bidrar inte bara till en sundare konkurrens, utan visar också på en innovativ och samhällsmedveten strategi för att adressera långvariga problem som skattefusk och kriminalitet inom byggindustrin. En betydelsefull milstolpe mot en mer transparent, effektiv och hållbar byggbransch.

– Vi är glada och stolta att GarBo uppmärksammar det arbete vi gjort tillsammans i bankerna, säger Roger Germer, verksamhetsledare på Bankinfrastruktur Hållbar byggbransch. Vi fortsätter vår goda samverkan med branschorganisationerna i fastighets- och byggsektorn för att fortsatt utveckla metoder och krav för främjandet av en mer hållbar byggbransch. Dessutom vill vi bredda verksamheten genom att fler finansiärer till byggsektorn ansluter sig.

Priset delades ut på den årliga GarBo-dagen, som ägde rum den 21 mars 2024 på Brygghuset i Stockholm. Eventet gick även att följa digitalt. 

Om Hållbar byggbransch
Hållbar byggbransch drivs genom Bankinfrastruktur i Sverige AB, ett helägt dotterbolag till Svenska Bankföreningen. Initiativet grundades av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SBAB, SEB samt Swedbank och Sparbankerna.

På bild: Roger H Germer, verksamhetsledare för Hållbar byggbransch, tar emot pris för Årets Branschsamarbete 2023 på GarBo-dagen 2024. 

Fotograf: Linda Eliasson

Relaterade nyheter

 

Loading...
Grattis Årets småhus 2024, Årets initiativ, Årets branschsamarbete och Årets nollfelsaktör 2023!
Pressrelease 21 mars 2024

Grattis Årets småhus 2024, Årets initiativ, Årets branschsamarbete och Årets nollfelsaktör 2023!

På eventet GarBo-dagen 2024 utsågs Årets småhus 2024, Årets branschsamarbete, Årets initiativ och Årets nollfelsaktör 2023 ut. Utmärkelserna delas ut för att lyfta initiativ och aktörer som bidrar till en högre kvalitet i branschen, som en del i GarBos vision om att alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt, både nu och i framtiden.
Grattis Årets småhus 2023, Årets initiativ 2022, Årets branschsamarbete 2022 och Årets nollfelsaktör 2022!
Pressrelease 23 mars 2023

Grattis Årets småhus 2023, Årets initiativ 2022, Årets branschsamarbete 2022 och Årets nollfelsaktör 2022!

Varje år lyfter GarBo initiativ och aktörer i branschen som bidrar till en högre kvalitet. På GarBo-dagen 2023 delades utmärkelser ut till Årets Småhus 2023 samt Årets Nollfelsaktör, Årets Branschsamarbete och Årets Initiativ 2022.