Hoppa till innehåll
Pressrelease
26 augusti 2016

Gar-Bo utbildar framtidens trähussäljare

Tmf Utbildning1

I augusti började de tolv första säljarna den nya utbildningen för TMF-auktoriserade trähussäljare som tagits fram av Gar-Bo.

– Den nya kursen är en kvalitetsgaranti för den moderna trähussäljaren, säger utbildningssamordnare Caroline Huss.

Verka för att varje projekt genomförs med god arbetsmiljö. Inte samarbeta med oseriösa leverantörer och entreprenörer. Det är några av de uppförandekoder som kännetecknar en TMF-auktoriserad trähussäljare.

Under våren har Gar-Bo på uppdrag av Trä- och Möbelföretagen utvecklat och uppdaterat kursen för auktoriserade säljare. I augusti började tolv entusiastiska elever kursen som kommer att göra dem till landets mest moderna trähussäljare.

– Vi har lagt ner mycket tid på att ta fram ett nytt utbildningsmaterial. Det bygger delvis på samma grund som vår Husbyggarskola och följer hela vägen genom byggprocessen. Sedan lägger vi också extra fokus på lagar, avtal, finansiering och försäkring, säger Lennarth Åstrand.

Hur var första kursdagen?

– Den var rolig men intensiv. Det är ganska mycket som ska in under den här tiden, så det blir lite korvstoppning att sitta i sju-åtta timmar, men det är också ett tillfälle att ställa frågor.

– Alla deltagare var i huvudsak nya som säljare. De flesta hade jobbat mellan tre veckor och ett år.

Nu ska säljarna ut och jobba i sex månader och bli varma i kläderna, sedan får de komma tillbaka och skriva ett slutprov. Om de klarar det så kan de titulera sig TMF-auktoriserade trähussäljare.

 

Porträtt på Caroline Huss
Caroline Huss

 

Gar-Bos nya utbildning innehåller också en prenumerationstjänst med uppdaterad information så att varje säljare kan hålla sig uppdaterad och ha en ständigt aktuell branschkunskap.

– Vi skickar regelbundet ut nyheter och relevant information så att du som säljare på bästa sätt kan bemöta kundernas frågor och få koll på det senaste, säger Caroline Huss.

Vill också bli en modern auktoriserad trähussäljare? Anmäl dig till nästa öppna kurstillfälle hos Gar-Bo.

Det går också att arrangera kurser på plats hos företaget. Vill du boka en egen kurs? Kontakta caroline.huss@gar-bo.se