Hoppa till innehåll

Bli TMF-auktoriserad trähussäljare

På uppdrag av TMF Trähus arrangerar GarBo utbildningen för auktoriserade trähussäljare. Utbildningen är till för att ni som medlemsföretag ska kunna säkerställa att era säljare har en hög kunskapsnivå om småhus och säljarrollen.

TMF har som målsättning att samtliga säljare i medlemsföretagen ska vara auktoriserade.

Att sälja småhus – en utbildning för auktoriserade småhussäljare

Grundutbildningen sker i två etapper. Totalt är det två utbildningsdagar med sex månaders praktik mellan dag ett och dag två. Utbildningen valideras genom ett webbaserat test och auktorisationen erhålls efter godkänt resultat. Endast anställda i eller agenter till TMF anslutna företag kan bli auktoriserade.

Dag 1

Introduktion, lagar och avtal, finansiering och försäkring samt genomgång av byggprocessen.

Praktiskt arbete som säljare (Minst sex månader) 

Under de sex månaderna mellan utbildningsdagarna ska du praktisera som hussäljare. Du får också en hemuppgift och frågor inför den andra utbildningsdagen.

Dag 2

Repetition, genomgång av hemuppgifter och frågor, nyheter, byggskador och webbaserat slutprov.

Auktorisation

För att få auktorisation och bli listad som TMF-auktoriserad trähussäljare valideras säljarens kunskaper genom det webbaserade testet under den andra utbildningsdagen.

Säljare som auktoriseras genom TMF får tillstånd att använda logotypen ”Auktoriserad trähussäljare” på sitt visitkort och på företagets webbplats.

Fortbildning vart femte år

För bibehållen auktorisation måste säljaren validera sin kunskap vart femte år genom TMF:s webbaserade auktorisationsprov. Detta är ett krav för att få sin auktorisation förnyad. Du får inte en kallelse till denna fortbildning utan du anmäler dig själv. Det är viktigt att du har koll på när fem år har gått då godkänd fortbildning är en förutsättning för att du ska få upprätthålla din auktorisering.

Priser och mer information

Utbildningen för trähussäljare arrangeras som öppna kurser eller som företagsinterna utbildningar. Vill du veta mer om kursen, anmäla dig eller boka in en utbildning på ditt företag? Kontakta Caroline Huss så berättar hon mer.

Kommande datum

Dag 2: 24 oktober 2024
Dag 1: 14 november 2024

Kursen kommer att ske fysiskt på GarBos huvudkontor i Stockholm.