Hoppa till innehåll
Pressrelease
28 mars 2019

De är finalister i Årets småhus

Arets Smahus Logobild

Trollhättan, Täby och Lerum. I någon av kommunerna finns husbygget som tar hem titeln Årets småhus 2019. Det står klart när Gar-Bo och juryn presenterar tävlingens finalister.

Bakom projekten står A-hus med husmodellen ”Villa Vårholma” (Lerum), Eksjöhus med modellen ”Balans med kopplat garage” (Trollhättan) och Trivselhus modell ”Villa Catrinelund” (Täby).

– Gemensamt för finalisterna är att de tagit ett helhetsgrepp där inte bara gestaltning, utan även ansvar för hela processen, varit genomgående. Hög kundnöjdhet, noll fel och hållbarhet har varit vägledande, säger David Johnsson, TMF, som är ordförande för juryn i Årets småhus.

Jury med spetskompetens

Juryn som utsett finalisterna företräder olika typer av kunskap i alltifrån formgivning till teknik och mycket däremellan. Utöver ordföranden består juryn av Kenneth Kanckos, Villaägarna, Emma Kinch, Nyréns Arkitektkontor, Lennarth Åstrand, Gar-Bos tekniska råd och Linnea Moberg, vd på Gar-Bo Försäkring.

– Det är oerhört roligt att vi har fått så många fina bidrag och att tävlingen är i gång. Det är en viktig tävling där vi premierar kvaliteten i byggprocessen vilket vi inte ser att så många andra tävlingar gör. Nu har juryn en utmanande uppgift framför sig att utse vinnare, säger Linnea Moberg.

Nu väntar djupintervjuer med finalhusens ägare och husföretagen som byggt. Därefter utvärderar juryn det samlade materialet och utser en vinnare som presenteras i samband med Småhusdagen i Nässjö den 11 april.

Läs mer om Årets småhus