Hoppa till innehåll
Pressrelease
27 maj 2020

Årets Småhus – här är årets finalister

Arets Smahus Finalisterna

Örebro, Borås och Vaggeryd. I någon av kommunerna finns husbygget som tar hem titeln Årets Småhus 2020. Det står klart när Gar-Bo och juryn presenterar tävlingens finalister.

Bakom årets projekt står Götenehus AB med bidraget ”Kungsholm” (Örebro), Eksjöhus AB med ”Nostalgi” (Borås) och Vimmerbyhus AB med ”Villa Farenius” (Skillingaryd).

– I år är det andra året som vi genomför tävlingen och vi har fått in ännu fler bidrag än föregående år. Det har varit utmanande för juryn att välja ut tre finalister, men nu är de klara. Det gör mig oerhört glad att se alla fina småhus som byggs runt om i Sverige och det blir ett fortsatt spännande och utmanande arbete att utse en vinnare bland finalisterna, säger Linnea Moberg, vd på GarBo.

Årets expertjury

Årets finalister har utsetts av samma expertjury som förra året, vilka företräder olika kunskapsområden, från teknik till formgivning. Juryn består av ordförande David Johansson, TMF, Kenneth Kanckos, Villaägarna, Emma Kinch, Nyréns Arkitektkontor, Lennarth Åstrand, GarBos tekniska råd och Linnea Moberg, vd på GarBo. Alla med lång erfarenhet från småhusbranschen.

– Det har som alltid varit ett roligt och utmanande arbete att utse finalisterna i tävlingen Årets Småhus, där juryns kunskapsmässiga bredd är en stor tillgång. De flesta bidrag har hållit en mycket hög kvalitet, med innovation och hållbarhet i fokus. Det är också tydligt att förra årets uppmärksamhet på tävlingen skapat ett stort intresse och prestige inför årets upplaga av tävlingen, säger David Johnsson, TMF, ordförande för juryn i Årets småhus.

Nästa steg är djupintervjuer med ägarna av husen och de husföretag som byggt finalbidragen. Därefter kan juryn göra en utvärdering av allt insamlat material och utifrån det utse en vinnare. Vinnaren av tävlingen kommer presenteras i samband med det digitala eventet Småhusdagen Live 2020 den 10 juni.

Läs mer om Årets Småhus & Småhusdagen Live 2020