Hoppa till innehåll

Bostadsrättsguiden

Vad säger besiktningarna som gjorts? Vilka kostnader behöver jag ha koll på?
Vem ansvarar för vad? Det är några av frågorna som besvaras i Bostadsrättsguiden.

Planerar du att köpa bostadsrätt? Grattis! Att köpa en bostad är ett härligt beslut men också ett stort steg i livet. Därför är det särskilt viktigt att allt blir rätt.
Den här guiden har tagits fram av GarBos tekniska råd för att du på ett enkelt sätt ska kunna förbereda dig för att köpa en bostad. GarBo är bygg- och fastighetsbranschens försäkringsbolag och har många års erfarenhet av hur trygga bostäder skapas och vilka faktorer som är viktiga för en stabil bostadsrättsförening.

När du väl bestämt dig för att köpa en bostadsrätt är det mycket att tänka på. 
Att bestämma sig för rätt område, en passande planlösning och dessutom komma fram till vad som är ett rimligt pris är några uppenbara utmaningar. Men det finns fler minst lika viktiga saker att hålla koll på för att beslutet ska bli rätt på lång sikt. I Bostadsrättsguiden har vi samlat de viktigaste frågorna som är aktuella för dig som köpare att tänka på för att du ska göra ett så bra och genomtänkt köp som möjligt, och undvika de vanligaste misstagen.

Grundreglerna är:

  • Gå alltid på mer än en visning av den lägenhet du är intresserad av.
  • Ta god tid på dig att titta noga och våga ställa frågor till säljare eller mäklare.
    I mäklarens uppdrag ingår att ha ett bra informations-material om varje bostadsrättsförening.

Att köpa en lägenhet i en förening som tänker långsiktigt ger en ökad trygghet för dig som ska bo. Genom att bocka av guidens 32 frågor kan du bilda dig en uppfattning om bostadsrättsföreningens och husets status och förhoppningsvis fatta ett bra beslut när det är dags att köpa. Använd gärna vår checklista för att utvärdera dina alternativ. Du hittar den på sista sidan i guiden.

Lycka till med din drömbostad!

Till Bostadsrättsguiden

Tillbaka till GarBos skadeförebyggande arbete