Hoppa till innehåll
Pressrelease
24 maj 2022

Vinnare Årets småhus 2022

Gotenehus Arets Hus 2022

För fjärde året i rad har GarBo utsett Årets småhus – Årets småhus 2022 tilldelas Villa Tunhem från Götenehus.

Kvalitet, symmetri och tidlöshet kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus som delades ut på GarBos digitala event Småhusdagen 2022 tidigare idag. Vinnare blev villa Tunhem från Götenehus. Vinnarhuset finns vid sjön Ören utanför Gränna och är en tvåplansvilla på 187 kvadratmeter. Huset har ritats av SAR/MSA Johan Danielsson och Börje Lundqvist. Hela processen har skett under ledning av Götenehus.

Juryns motivering till vinnaren:
Med genomtänkta materialval och lokala hantverkare har man lyckats skapa ett hållbart hus med herrgårdskänsla, inspirerat av den gamla tidens byggtradition. Utöver att huset ligger vackert placerat i sin omgivning finns det en symmetri i huset där ljusinsläppen tagits till vara på ett inbjudande sätt, och där varje kvadratmeter är nyttjad i en flexibel planlösning. Det är ett hus byggt för livet.

Såhär säger Götenehus om vinsten:
– Vi är mycket glada och stolta över att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då just kvalitet, som är temat för årets event och tävling, tillsammans med trygghet och nytänkande är Götenehus kärnvärden. Dessa bildar gemensamt vår filosofi – Inbyggd omtanke. Den inbyggda omtanken har funnits med som en röd tråd genom hela husprocessen. Från designen och känslan i huset till den genomtänkta planlösningen, kvaliteten i alla materialval och själva konstruktionen, säger Fredrik Arvidson, affärsområdeschef Villor och fritidshus på Götenehus AB.

För juryn som har utsett Årets småhus har det liksom tidigare år varit en utmaning med juryarbetet – på grund av många fina bidrag. Villa Tunhem från Götenehus hade dessutom extra stor konkurrens av tävlingens två andra finalister, Villa Sidius – Gladö i Huddinge (Fiskarhedenvillan) och Villa Nyman/Ekström i Vellinge (Rörvikshus).

– I år har vi haft ett extra fokus på kvalitet i vår bedömning. Utöver de delar som redan nämnts är det tydligt att kunden i det här fallet har fått precis vad den vill ha. En hög kundnöjdhet är verkligen ett tecken på kvalitet, säger Linnea Moberg, vd på GarBo.