Hoppa till innehåll
Nyhet
26 mars 2019

Vd:n: Därför bestiger vi Kebnekaise

Garbo Keb 2019

Ett äventyr med tydlig målsättning och en utmaning som alla kan vara med på. Så beskriver GarBos vd Linnea Moberg bolagets planerade bestigning av Kebnekaise och jämför strapatsen med den tydliga tillväxtagendan medarbetarna har framför sig.
– Detta blir en milstolpe på vägen, säger hon.

I samband med att GarBo firar 30 år drar drygt 30 medarbetare från företaget på sig vandringskängorna med sikte på Sveriges högsta bergstopp. Bolaget, som erbjuder försäkringar och tjänster för bygg- och fastighetsbranschen, står inför en liknande utmaning i vardagen. De arbetar med en tydlig tillväxtagenda om att vara ett betydligt större bolag inom några år.

– Det viktigaste här är att vi gör det tillsammans. Genom denna aktivitet jobbar vi med en målsättning som blir väldigt tydlig. Vi tränar tillsammans, vi peppar tillsammans och vi når mål tillsammans – precis som i arbetslivet i stort. Sen att det är jäkligt kul också – det är en bonus!

Uppladdning på kontoret

Linnea Moberg hoppas att utmaningen kommer att få medarbetarna att känna sig starkare och mer fokuserade. Uppladdningen är minst lika viktig som själva målet.

– Just nu laddar vi på flera olika sätt. Dels har vi en samarbetspartner som hjälper oss med personliga träningsprogram så att vi är så förberedda som möjligt. Vi har också en föreläsningsserie om saker som kost och mental träning för att hjälpa alla att hitta en bra balans. Sedan springer vi upp och ner för trapporna i huset. Vi sitter på 13:e våningen så det är bra träning.

Vad hoppas du få ut av äventyret?

– Jag hoppas att vi kommer upp på toppen. Det finns ju en risk att vi bommar bestigningen på grund av yttre faktorer som väder och vind och annat som vi inte kan påverka. Jag hoppas att vi får goda förutsättningar med oss den 28 juni.

Och vad tar ni med er hem från toppen?

– Förhoppningsvis underbara naturupplevelser. Och en känsla av att vi klarade det och att vi gjorde det tillsammans som ett team.