Hoppa till innehåll
Pressrelease
20 maj 2024

Sten Alberts är ny chef för Försäljning & Partner på GarBo

Garbo Dagen2024 36 16X9

Sten Alberts är ny chef för Försäljning & Partner på GarBo sedan den 1 maj 2024. Han har sedan september 2023 arbetat som affärsutvecklingschef på GarBo, men tar nu huvudansvaret för all försäljning som övergripande försäljningschef, där även ansvar för partneraffären kommer att ingå.

– Det är mycket glädjande att vi kan samordna all försäljning och fokus på lönsam tillväxt inom GarBo under en hatt och att Sten har tackat ja till möjligheten att leda det arbetet, säger Linnea Moberg, vd på GarBo.   

Trots det tuffa marknadsläget fortsätter GarBo att leverera på sina långsiktiga mål. Ambitionen har varit att bolaget ska växa med minst 15 procent över tid, och under de senaste fem åren har man växt med i genomsnitt 19 procent. 2023 krympte detta något men givet marknadsläget har GarBo lagt ett starkt år bakom sig. Den fina historiska tillväxten syns framför allt i premieintäkterna, som under 2023 ökade med 23 procent.

– GarBo har en tydlig tillväxtagenda och där är samarbeten med partners en tydlig strategi för att nå våra framtida omsättningsmål. I min tidigare roll som affärsutvecklingschef har det varit min huvudsakliga uppgift att driva utvecklingen av vår partneraffär, men nu får jag möjlighet att bredda och växa mitt ansvar tillsammans med hela GarBos säljteam, säger Sten Alberts, Chef Försäljning & Partner.

Innan GarBo kommer Sten närmast från kredithanteringsföretaget Intrum där han var försäljningschef i Sverige. Dessförinnan har han haft olika sälj- och ledande roller inom finans och försäkringsbranschen, bland annat på bolag såsom Klarna och Atradius kreditförsäkring.

– GarBo har en unik kombination av en stark bas att stå på samtidigt som vi är ett tillväxtbolag. Med ett starkt team med bred kompetens och erfarenhet från både försäkring, finans och bygg- och fastighetsrelaterade tjänster har vi fantastiska möjligheter framöver, avslutar Sten Alberts.

För mer information, vänligen kontakta:
Ulrica Martinsdotter, Marknad- och kommunikationschef
Telefon: +46 72 146 77 67
E-post: ulrica.martinsdotter@gar-bo.se