Hoppa till innehåll
Pressrelease
12 augusti 2020

Starkt första halvår för Gar-Bo

Starkt Forsta Halvar For Gar Bo Lagupplost 0

Gar-Bo fortsätter sin fina tillväxtresa. Det första halvåret 2020 visar på väldigt goda resultat, både för Gar-Bo koncernen och Gar-Bo Försäkring.

På koncernsidan har lönsamheten förbättrats för det första halvåret 2020. Där växer omsättningen för perioden med 47 procent jämfört med 2019 och uppgår till 168 miljoner kronor. Vi har ökat upp vår rörelsemarginal till 12 procent jämfört med 7 procent för helåret 2019.

För Gar-Bo Försäkring är det också en positiv utveckling där premieinkomsten växer med 65 procent till 129 miljoner kronor. Totalkostnadsprocenten förbättras till 85 procent jämfört med 90 procent för helåret 2019.

Våra strategiska initiativ utvecklas bra både inom koncernen och försäkringsbolaget, vi tar marknadsandelar inom de flesta av våra segment. Resultatet uppnås genom god kostnadskontroll och disciplinerad underwriting.

– Jag är grymt stolt och imponerad av alla medarbetare på Gar-Bo som gör sitt bästa varje dag för att våra kunder ska fortsätta att välja oss, samt skapa möjligheter för att nya kunder får upp ögonen för oss. Vår fina start under första halvåret ger oss bra förutsättningar och skapar energi när vi nu går in i andra halvlek av 2020, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.