Hoppa till innehåll
Pressrelease
3 mars 2016

Smidigt och personligt fullgörandeskydd med Gar-Bo Fullgörandeförsäkring

Nordbygg

Gar-Bo är kända för att leverera stabila produkter och tjänster till småhusmarknaden. Men företaget erbjuder också ett antal försäkringsprodukter anpassade för byggentreprenörer. Nordbygg 2016 blir startskottet för en ökad satsning på företagsmarknaden.

– Redan idag har vi kunder på företagssidan som valt våra lösningar men vi vill naturligtvis att många fler ska få klart för sig att vi har produkter som kan mäta sig med övriga aktörers. Och Nordbygg är den perfekta platsen för det, förklarar Pär Gustavsson, Försäljningschef på Gar-Bo.

De båda försäkringarna som det här handlar om riktar sig mot entreprenörer och är i form av ett så kallat fullgörandeskydd som entreprenören ska ställa ut som säkerhet till beställare av byggprojekt.  

Alternativet till en försäkring är bankgarantin men den kräver att entreprenören binder kapital motsvarande säkerheten i banken. Det undviks genom att välja försäkringslösningen.

Enkelt, snabbt och personligt

Och det finns fler skäl att välja en Fullgörandeförsäkring från Gar-Bo menar Pär Gustavsson.

– Tack vare att vi själva gör kreditbedömning och handläggning av skador och att våra kunder får en kontaktperson gör att vi är garanterat snabba, enkla och personliga, säger han.

Hittills har Gar-Bo Fullgörandeförsäkring valts av ett flertal stora och välkända byggföretag, och även av mindre aktörer med bostadsrättsprojekt.

– Men marknaden är mycket större än så och med ett ökat byggande växer den nu ytterligare, och då vill vi vara med som en aktör, säger Pär Gustavsson.

Om fullgörandeskyddet

Standardavtalen AB och ABT som regelmässigt används vid entreprenadprojekt förutsätter att entreprenören ställer ut en ekonomisk säkerhet till beställaren. Denna garanterar beställaren ersättning för extrakostnader som kan uppstå på grund av bland annat förseningar och fel under entreprenaden och den efterföljande garantitiden. Säkerheten består av en Fullgörandeförsäkring som är en paketlösning med dels en försäkring under entreprenadtiden, dels en försäkring under den påföljande garantitiden, i normalfallet två eller fem år, efter godkänd slutbesiktningen.