Hoppa till innehåll
Pressrelease
22 januari 2021

Nu startar tävlingen Årets Småhus 2021

Arets Smahus 2021 Low

För tredje året i rad är det dags för tävlingen Årets Småhus. Fokus i tävlingen är kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet. Alla hus som är färdigställda och nollfelsbesiktigade under 2020 kan vara med och tävla om utmärkelsen Årets Småhus. 

– Det ska bli oerhört spännande att återigen dra igång tävlingen om att bli Årets Småhus. I år fokuserar vi lite extra på just hållbarhetsperspektivet. Att det vinnande huset har noll fel vid slutbesiktning är ett grundkriterium, men det är också en viktig indikation på att huset är hållbart. Det ska bli mycket spännande att se vilka bidrag som kommer in i år, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.

Eksjöhus tog hem titeln Årets Småhus 2020

När tävlingen Årets Småhus gick av stapeln 2020 var det Eksjöhus med Villa Nostalgi som tog hem titeln. Det vinnande bidraget finns i Dalsjöfors utanför Borås och är en 1,5-plans villa på 161 kvadratmeter. Huset uppfördes med generalentreprenad av byggentreprenör Onsalagrävaren, under ledning av Eksjöhus säljare Sebastian Persson. Det som utmärkte det vinnande bidraget 2020 var en välfungerande byggprocess i allt från kommunikation till leverans.

– Tävlingen Årets Småhus är ett viktigt inslag på vårt event Småhusdagen, som även i år sänds digitalt. Vi ser tävlingen som ett sätt att uppmuntra branschen i arbetet mot ett kvalitetssäkrat och hållbart byggande av småhus. Vi hoppas när det nu är tredje gången i ordningen som tävlingen hålls, att vi får in ännu fler bidrag, säger Caroline Huss, eventansvarig på Gar-Bo.

Jury & bedömning

De tävlande bidragen kommer att bedömas av en expertjury som är utvalda utifrån sin expertis samt långa erfarenhet inom småhusbranschen. Kriterierna för att delta i tävlingen är att huset ska uppvisa noll fel vid slutbesiktning, vara täthetsprovtryckt med godkänt resultat samt vara utformat med god form och funktion. Viktiga aspekter i bedömningen är även byggprocessen, kundens upplevelse och hållbarhetsperspektivet.

Prisutdelningen sker på Gar-Bos event Småhusdagen Live, som i år kommer att sändas digitalt från Gar-Bos lokaler i Stockholm den 18 mars.

Läs mer om tävlingen Årets Småhus här!