Hoppa till innehåll
Pressrelease
4 februari 2020

Nu startar tävlingen Årets Småhus 2020

Arets Smahus Finalisterna

Efter förra årets premiär av Årets Småhus är det återigen dags för tävlingen där kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet är i fokus. Alla hus som är färdigställda och nollfelsbesiktigade under 2019 kan vara med och tävla om utmärkelsen ”Årets Småhus”. 

–  Det är stimulerande att för andra året i rad genomföra en tävling där vi premierar ett hus utifrån ett kvalitetsperspektiv. Vi är glada för alla bidrag som vi fick in under förra året och hoppas på många fina bidrag även i år, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.

A-hus tog hem titeln Årets Småhus 2019

När tävlingen Årets Småhus gick av stapeln för första gången 2019 var det A-hus som tog hem titeln. Det vinnande bidraget är ett 1,5 plans hus på 198 kvm som uppfördes med totalentreprenad under ledning av A-hus byggledare. Utmärkande för huset var sammanhållen och problemfri byggprocess och att huset har en genomtänkt placering på tomten samt en flexibel och väldisponerad planlösning.

Nybyggt småhus och vinnare av Årets småhus

–  Efter förra årets succé ser vi med spänning fram emot bidragen till årets upplaga av Årets Småhus. Vi ser att tävlingen kommer att vara ett bestående inslag på Småhusdagen, där vi i år kommer ha innovation som tema. Förutom vikten av kvalité är innovation en vinkel som kan utmana branschen ytterligare, i arbetet att bygga ännu bättre hus, säger Caroline Huss, eventansvarig på Gar-Bo.

Årets jury & bedömning

För att hålla en röd tråd i juryarbetet kommer årets vinnare att utses av samma expertjury som förra året. Juryn består av representanter med lång erfarenhet från småhusbranschen.

Kriterierna för att delta i tävlingen är att huset ska uppvisa noll fel vid slutbesiktning, vara täthetsprovtryckt med godkänt resultat samt vara utformat med god form och funktion. Viktiga aspekter i bedömningen är även byggprocessen och kundens upplevelse. Nytt för i år är att graden av innovation kommer att inkluderas som en del i bedömningen.

Prisutdelningen sker på Gar-Bos event Småhusdagen, som i år kommer att äga rum i Gar-Bos lokaler i Stockholm i den 2:e april.

Läs mer och nominera Årets småhus