Hoppa till innehåll
Nyhet
12 mars 2021

Möt Gar-Bos skadejurist Elin

Elin Webb Low

Hej Elin! Du har ju hunnit jobba några månader på Gar-Bo nu, men vill du berätta lite mer om din bakgrund?

Självklart! Jag är född och uppvuxen norr om Uppsala. Efter gymnasiet när det var dags att pröva sina vingar skulle jag göra en säsong i Bad Gastein, men snopet nog kom ingen snö det året. Det bidrog till att jag flyttade hem igen och fick jobb hos en försäkringsförmedlare. I samband med det kom jag i kontakt med juridiken, vilket ledde mig till juristprogrammet i Uppsala. Då jag fortsatte att arbeta extra hos försäkringsförmedlaren Bolander & Co AB under mina studier, fick jag sedan möjlighet till en heltidstjänst där. I min roll bistod jag bl.a. skadegruppen i knepigare ärenden, ansvarsskador och regresser. Jag höll även externa skade- och försäkringsutbildningar för våra kunder, både kommersiella och kommunala, samt hjälpte dom med köp och upphandling och fullvärdiga försäkringsprogram. Min kundstock bestod främst av fastighetsbolag och byggentreprenörer.

Vad fick dig att söka till Gar-Bo?

Jag kände sedan tidigare till Gar-Bo och dess starka varumärke, men visste inte jättemycket mer om själva organisationen. Därför blev jag positivt överraskad och nyfiken när jag blev kontaktad av en rekryterare anlitad av Gar-Bo, som berättade mer om verksamheten och hur Gar-Bo såg på framtiden. Jag förstod ganska snabbt när jag sedan träffade Gar-Bo, att här fanns ett gäng motiverade och kompetenta kollegor, en stark framtidstro med en vision som ligger rätt i tiden och som jag vill jobba utifrån - att alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt. Både nu och i framtiden.

Berätta lite om din roll på Gar-Bo?

Jag är anställd som skadejurist och tanken är att jag framför allt ska avlasta skadegruppen i ansvarsskador, omprövningar/allmänna reklamationsärenden och regresser, samt att bistå med juridisk kompetens i övriga delar av organisationen vid behov.

Vad gör dig till en bra skadejurist?

Att reda ut och komma fram till en lösning på ett komplext problem är något jag tycker är väldigt roligt. Jag tror också att jag är duktig i kontakten med kunden och känner stort ansvar för att kunden, även om vi meddelar ett avslag, ska förstå och känna att vi gjort en korrekt bedömning.   

Vad hoppas du kunna bidra med hos Gar-Bo?

Jag är väldigt glad över att få vara en del av Gar-Bo och trivs redan väldigt bra här. Jag hoppas att jag med min erfarenhet av bl.a. regresser kan hjälpa till och bidra till en effektiv regresshantering där skadekostnaden i slutändan får belasta den som faktiskt orsakat en skada, eller den som annars åtagit sig att ansvara för kostnaderna.

Sen är jag väldigt imponerad av den kompetens skadegruppen besitter. Gruppen har växt mycket det senaste året och vi har precis fått en kollega till. Jag hoppas att även jag, inom mina områden, kan få bidra till gruppens fortsatta utveckling och kompetens.

Hur får du till workbalance?

För mig funkar det att minska vardagsstressen genom struktur och planerande. Att rensa bort onödiga tids- och energitjuvar. Jag försöker se till att sova ordentligt och röra på mig (utomhus) minst 30 min per dag, även om det vissa dagar endast innebär lek i trädgården med barnen.

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag gillar att resa. Tackar sällan nej till en middag eller en kväll på stan med vänner, men jag tycker också mycket om att laga mat och spendera tid med familjen. Vilket är tur i dessa tider när man är förhindrad att göra något av de förstnämnda.

Var finner du inspiration?

I en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med kompetenta kollegor där vi kan lära av varandra.