Hoppa till innehåll
Pressrelease
7 juni 2017

Linnea Moberg ny vd för Gar-Bo Försäkring

Linnea Moberg Webb

Leda Gar-Bos satsning på tillväxt och utveckling. Det blir Linnea Mobergs uppdrag när hon kliver in som ny vd på Gar-Bo Försäkring AB.

– Jag har ett genuint intresse för husdrömmar, säger hon.

Gar-Bo fortsätter satsa och får nu en ny viktig ledare i Linnea Moberg till rollen som vd för Gar-Bo Försäkring AB. Rekryteringen ger Gar-Bo en tydligare ledningsstruktur där Linnea kommer att förstärka Gar-Bos satsning på tillväxt och utveckling. I samband med detta blir tidigare vd Peter Wipp i stället vd för moderbolaget med ansvar för strategisk utveckling.

Linnea Moberg kommer närmast från rollen som Chief Operating Officer i Ikano Försäkring.

–­­ Jag ser mycket fram emot att tillsammans med de anställda fortsätta att utveckla Gar-Bo. Det är med stor glädje och entusiasm som jag går in i detta och jag ser fram emot allt som vi har framför oss. Med min erfarenhet från såväl stora som mindre och entreprenöriella försäkringsbolag hoppas jag kunna bidra med mycket, säger Linnea Moberg om den nya vd-rollen.

Stort intresse för försäkringar  

Linnea har en bred erfarenhet från försäkringsbranschen där hon i stort sett arbetat i alla typer av funktioner som finns i ett försäkringbolag.

– Det är kul att arbeta med försäkringar. Det är en fin tjänst som känns meningsfull. Gar-Bo har flera spännande produkter och tjänster och jag har ett genuint intresse för husdrömmar så är det ska bli kul att kombinera detta, säger hon. 

Framtidens försäkringsbolag

Linnea Moberg kommer nu att leda Gar-Bo Försäkring genom den utveckling som bolaget står inför.

– Med tanke på Linneas gedigna erfarenhet från försäkringsbolag och som ledare tror vi att hon kommer passa perfekt för uppdraget, säger Peter Wipp.

Och framtiden? Linnea Moberg ser de mindre och snabbfotade bolagen som morgondagens vinnare.

– Jag vill att vi tillsammans ska utveckla verksamheten och att vi ska växa och bli bättre. Alltid med kundernas bästa som fokus, berättar hon.

Linnea Moberg börjar på Gar-Bo Försäkring i augusti 2017.