Hoppa till innehåll
Pressrelease
16 november 2018

Han ska driva Gar-Bos satsning på projektförsäkring

Hakan Hedin Pressbild 1

Gar-Bo breddar sitt erbjudande mot bygg- och fastighetsbranschen genom en satsning på entreprenad- och projektförsäkring. Till uppdraget har rutinerade underwritern Håkan Hedin rekryterats.

– Hans kompetens och bakgrund kommer bidra starkt till den satsning vi vill göra, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo Försäkring.

Genom det utvecklade erbjudandet vill Gar-Bo befästa sin position som det självklara försäkringsbolaget för bygg- och fastighetsbranschen.

– Gar-Bo är ett unikt försäkringsbolag med lång och värdefull branschkompetens. Vi har ett etablerat nätverk över hela landet med besiktningskapacitet och dessutom en unik uppsättning av såväl skadeförsäkringar och garantiförsäkringar vilket gör att våra kunder kan samla hela sitt efterfrågade försäkringsbehov hos oss, säger Linnea Moberg som ser den nya satsningen som en naturlig breddning för bolaget.

– Flera av våra kunder efterfrågar dessa produkter hos oss och det är såklart jätteroligt att vi kan ta oss an fler av de önskemål och behov som våra kunder har, säger Linnea Moberg.

Specialist på entreprenad

Håkan Hedin, som ska leda Gar-Bos satsning, har varit försäkringsbranschen i över 25 år där entreprenadförsäkring hela tiden funnits med honom som en röd tråd. Han kommer senast från en roll som senior underwriter inom entreprenad och energi på Trygg Hansa.

– Det är otroligt spännande att få förtroendet att vara med och leda satsningen inom projektförsäkring på Gar-Bo. Det ska också bli kul att kunna erbjuda direktkunder men även förmedlare ytterligare en alternativ försäkringsgivare för entreprenadförsäkring på svensk försäkringsmarknad, säger Håkan Hedin, som ser många fördelar med att komma in i en organisation med byggskadespecialister.

– Främst tar jag med mig min erfarenhet som jag samlat på mig under alla år som jag jobbat med den här försäkringstypen, men också en aldrig sinande nyfikenhet och en fascination för en försäkringsprodukt där lösningen alltid är skräddarsydd för att ge det bästa skyddet till det aktuella projektet som ska försäkras.

Värdefull rekrytering

Håkan kommer tillsammans med ett team leda arbetet och utveckla produkter och lösningar för befintliga och nya kunder.

– Att vi får just Håkan Hedin ombord är fantastiskt roligt. Håkan är mycket kunnig inom området och kommer bidra starkt till den satsning som vi vill göra. Håkans bakgrund från så väl stora som små försäkringsbolag kommer vara mycket värdefull, säger Linnea Moberg.

Håkan Hedin börjar som senior underwriter på Gar-Bo i februari 2019.