Hoppa till innehåll
Pressrelease
18 september 2023

GarBo lanserar villaförsäkring

Garbo Villaforsakring Press

GarBo kompletterar sin portfölj med en villaprodukt för småhusmarknaden – GarBo Villaförsäkring. Försäkringen erbjuds till slutkunder som även tecknar färdigställande- och nybyggnadsförsäkring vid sitt husköp.

GarBo Villaförsäkring skyddar och vägleder kunden från kontraktsskrivningen, under entreprenadfasen till slutbesiktning och efter inflytt.

–  Vårt uppdrag är att leverera relevanta produkter och tjänster vid det tillfälle kunden har störst behov av dem. När man tar sig an något så omfattande som att bygga ett eget hus måste vi som försäkringsbolag finnas på plats för att förenkla och erbjuda trygghet, säger Anders Gistrand, Chef Försäljning & Partner på GarBo.

En stor fördel för både husbyggare, producent och slutkund är att det är samma aktör man vänder sig till oaktat vilken typ av skada det är som är kopplat till huset.

GarBo Villaförsäkring erbjuds i dagsläget endast till kunder som köper hus för nybyggnation via småhustillverkare. Efter att i drygt trettio år erbjudit bygg- och anläggningsbranschen relevanta försäkringar och tjänster sitter GarBo på unik kunskap om både kunder och försäkringsobjekt. Att försäkringen enbart riktar sig till husbyggare för nybyggnation från bevisat duktiga husproducenter ger möjlighet att ta fram ett omfattande och prisvärt erbjudande.

–  Självklart ger det oss en fördel när vi tar fram produkterbjudandet, men också att vi kan erbjuda ett så mycket mer prisvärt och omfattande försäkringsskydd. Vi vet vad kunden kommer ställas inför de kommande åren som ny husägare och det är kunskap vi vill dela med oss av, säger Anders.

GarBo har sedan bolaget startade erbjudit relevanta försäkringsprodukter och tjänster för partners och slutkunder i entreprenadfasen både gällande småhus, flerfamiljshus och andra entreprenadprojekt. GarBo Villaförsäkring är första steget i att fortsätta försäkra objekt efter entreprenadtiden.

– Vi vill följa med våra partners och deras kunder på resan efter att byggnaden är klar. GarBo påbörjar den förflyttningen i småhusaffären, där allting en gång började, avslutar Anders. 

Först ut att erbjuda GarBo Villaförsäkring till sina kunder är OBOS (med varumärkena Myresjöhus och Smålandsvillan) samt Eksjöhus AB.

Här kan du läsa mer om GarBo Villaförsäkring

För mer information, vänligen kontakta:
Ulrica Martinsdotter, Marknad- och kommunikationschef
Telefon: +46 72 146 77 67
E-post: ulrica.martinsdotter@gar-bo.se