Hoppa till innehåll
Pressrelease
14 december 2018

Gar-Bos julklapp: Vit jul för barn i otrygga hem

Vit Jul Garbose 1

Gar-Bo bidrar till att skapa positiva julminnen för barn som upplever otrygghet hemma på grund av vuxnas drickande.

Gar-Bo jobbar dagligen med att medverka till att de fyra väggar och de tak som omger svenska familjer är trygga och hållbara. Genom skräddarsydda försäkringar och tjänster bidrar företaget till säkrare byggprocesser och kartläggning av fastigheters status i skadeförebyggande syfte. Om huset ändå blir skadat finns Gar-Bos försäkringar som ett ekonomiskt skyddsnät för att stötta upp i en besvärlig situation.

– Det känns bra och viktigt att kunna vara med och skapa trygga bostäder. I år vill vi även bidra till att skapa trygghet för de barn som bor i hem där detta inte är självklart, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo Försäkring.

Julen innebär oro

För de allra flesta av oss är julen något att längta till och se fram emot. En glänta av ljus, värme och gemenskap i den långa vinternatten. Men för 100 000-tals barn och unga handlar julen inte om ljus förväntan, utan om oro och otrygghet kopplad till de vuxnas drickande. Julen som gör vuxna annorlunda och främmande. Mamma blir högljudd och känslosam. Pappa tyst och farbrors kramar känns plötsligt konstiga.

Gar-Bo kommer aldrig att kunna garantera trygghet även innanför husets fyra väggar. Men genom att stötta initiativet Vit Jul kan företaget bidra till att skapa positiva julminnen för många barn som lever i otrygghet hemma.

Positiva julminnen för 10 000 barn

– Genom Vit juls aktiviteter får över 10 000 barn och unga möjlighet till ett jullov med värme, gemenskap och julglädje fri från alkohol och andra droger, säger Laura Luna, press- och PR-ansvarig på Vit jul.

– Vi arrangerar jullovsaktiviteter runt om i landet för barn och unga. Från julpyssel och pulkaåkning till LAN och filmkvällar – gemensamt för Vit jul-aktiviteterna är att de är gratis och öppna för alla barn och unga. Målet är att aktiviteterna finns i alla kommuner.

I år arrangerar initiativet Vit jul 194 aktiviteter runt om i landet som fungerar som en trygg frizon med trygga vuxna som ser individen, där barnen kan fylla på med energi tills skolan börjar igen.