Hoppa till innehåll
Nyhet
3 juni 2021

Gar-Bo växlar upp säljteamet med ny Key Account Manager

Staffan Webb Beskuren

Hej Staffan! Du är ju ny här på Gar-Bo, men vill du berätta lite om din bakgrund?

Idag bor jag i Norrtälje, men jag föddes på Södersjukhuset (1 km från Gar-Bos kontor) och är 53 år. Jag är gift, har en son, en katt och en bonusdotter samt bonusbarnbarn. Jag halkade in i försäkringsbranschen redan 1997, då jag endast skulle jobba extra en månad hos försäkringsförmedlaren Aon Sweden. 296 månader senare är jag fortfarande kvar i branschen. Det blev totalt 17 år på förmedlarsidan, dels hos Aon och senare hos Söderberg & Partners. Sen tillbringade tre år på ett spanskt försäkringsbolag (de startade en filial i Stockholm) och därefter drygt fyra år för RSG Sweden, en försäkringsagentur för bland annat Lloyd’s. Där arbetade jag med produkter så som Färdigställandeskydd, Fullgörandeförsäkringar, Förskotts-/Insatsgarantier, Nybyggnadsförsäkring och Dolda fel-försäkringar.

Vad fick dig att söka till Gar-Bo?

Vägen till Gar-Bo var enkel för mig då jag blev rekryterad. När jag fick frågan om jag ville jobba för Gar-Bo, var det ett självklart val för mig att tacka ja. Gar-Bo har otroligt mycket kompetens inom bostadsbyggande och de produkter vi säljer behövs för att smörja ”det svenska maskineriet”. Om de försäkringar och tjänster vi säljer inte fanns, då skulle det inte hända så mycket i Sverige. Vi gör skillnad – på riktigt.

Berätta lite om din roll på Gar-Bo?

I min roll som Key Account Manager ingår jag i teamet Försäljning, Marknad & Partner. Min roll är att skapa, driva och stänga fler affärer inom B2B-segmentet. Initialt ligger mitt fokus på att starta nya samarbeten med projektutvecklare och byggbolag.

Vad gör dig till en bra Key Account Manager?

Att jag är en optimistisk problemlösare med vilja att göra affärer. Jag har en förmåga att förstå vad kunden vill ha och behöver. Därtill har jag en god relationskompetens, kombinerat med genomförandekraft.

Vad hoppas du kunna bidra med hos Gar-Bo?

Mitt mål är att bidra till att kunderna ser Gar-Bo som ett ”Go-To-Team”. Att kunderna ser oss som specialister, problemlösare och att vi alltid finns tillgängliga när kunden behöver oss.

Hur får du till workbalance?

Att vara säljare är en variationsrik roll där man får hugga tag i allt möjligt. Det gillar jag – variationen.

Vad gillar du att göra på fritiden?

En hobby jag har sedan många år tillbaka är att jag och en kompis produktutvecklar och designar bra och snygga saker som används i hemmet. Det är främst produkter inom matlagning och grillning, men ibland är vi även inne på andra områden.

Var finner du inspiration?

Jag finner inspiration när jag gör sådant jag tycker om. Att vara utomhus är något jag gillar och det är ofta kopplat till bland annat att spela golf, cykla mountainbike, plocka svamp och ta promenader.

Tack Staffan, välkommen till Gar-Bo!