Hoppa till innehåll
Pressrelease
25 november 2020

Gar-Bo uppmärksammar vikten av ledarskap i byggbranschen

Gar Bo Dagen 2020 Puffbild

För tjugonde gången i ordningen har Gar-Bo arrangerat eventet Gar-Bo-dagen. Gar-Bo-dagen är ett event fyllt av kunskap och inspiration för alla med en koppling till bygg- och fastighetsbranschen. Nytt för i år var att eventet flyttats ut i den digitala världen, uppdelat på två tillfällen.

Ledarskap som årets tema

Målsättningen med årets upplägg av Gar-Bo-dagen var att inspirera och bjuda på en energigivande digital programserie i två delar på temat ledarskap. Det första programmet gick av stapeln under torsdagseftermiddagen. Syftet med Gar-Bo-dagen är att återkoppla den samlade kunskap som finns på Gar-Bo till kunder, men även till branschen i stort. Årets tema, ledarskap, är ett högaktuellt ämne. Inte minst under rådande omständigheter där vi inte träffas på samma sätt som tidigare. Då är vikten av ett bra ledarskap om möjligt ännu viktigare. Vi kan också konstatera att ledarskapet påverkar kvaliteten i byggbranschen. Denna frågeställning belystes och diskuterades i det första programmet genom inbjudna gäster i studion och inspelade inslag.

–  Vi vet att ledarskapet påverkar hur väl en organisation fungerar. Men även hur väl ett projekt genomförs. Ett gott ledarskap leder till högre kvalitet och i slutändan bättre ekonomiska resultat och större kundnytta. Det ville vi prata mer om och det var därför vi valde just ledarskap som tema på årets Gar-Bo-dag. Vi på Gar-Bo vill vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle genom en ökad kvalitet. Att kunna bidra med kunskaper och insikter som vi fångat själva, men även bjuda in intressanta gäster som kan lyfta frågeställningar kopplat till ämnet ledarskap, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.

Viktiga initiativ för branschen

Under Gar-Bo-dagens inledande program gästades studion av både interna och externa gäster, men det uppmärksammades även kvalitetshöjande initiativ. Bland annat uppmärksammades den aktör som vann Årets Småhus, Eksjöhus med Villa Nostalgi, med ett digitalt inslag. Vidare lyftes satsningen Rättvist byggande och initiativtagaren Morgan Jansson från Stockholmshem. Initiativet syftar till sund konkurrens på lika villkor och att motverka fusk och kriminalitet inom byggbranschen. Ett initiativ där fem kommunala fastighetsbolag i Stockholms stad går i bräschen för att komma till rätta med problematiken.

–  Det känns oerhört kul att vi i år genomför Gar-Bo-dagen på ett nytt sätt, med hjälp av det digitala. Att vi kan dela med oss av våra egna kunskaper och erfarenheter, men även lyfta initiativ som kan hjälpa till att höja kvaliteten i byggbranschen. Tillsammans mot ett gemensamt mål kan vi alla bidra och ta ansvar för en ännu bättre bransch. Jag hoppas också att de som deltog idag har fått ny kunskap och inspiration som de kan ta med sig hem och applicera på sin egen verksamhet, säger Anders Gistrand, försäljnings- och marknadschef på Gar-Bo.

Program två av Gar-Bo-dagen Live 2020 sänds den 3:e december 2020.