Hoppa till innehåll
Nyhet
6 februari 2018

Gar-Bo Partners samlade för lärorika utbildningsdagar

Partnerdagen 580 X 286

Ett 70-tal av Gar-Bos partners, bestående av besiktningsmän och kontrollansvariga, samlades på The Winery Hotel i Solna för två fullspäckade utbildningsdagar fyllda med intressanta föreläsningar.

– Eventet arrangeras för att samla alla våra partners. Huvudsyftet är kunskapsutbyte och att hitta en gemensam samsyn eftersom vi besiktar över hela landet. Vi vill även informera om vad som händer på Gar-Bo och på marknaden, berättar Daniel Eriksson, vd för Gar-Bo Besiktning.

– Även kunskapsbyte mellan våra partners är viktigt, poängterar Lars Fahlgren, chef för entreprenadbesiktning.

Framtidsspaning, energikrav och juridik 

På programmet under de två dagarna fanns bland annat en framtidsspaning om branschen, en genomgång av regelsamlingen BBR och Boverkets kunskapsbank och information om energiföreskriften BEN, energikrav och beräkningar. Uppskattat var även när Gar-Bos skadeavdelning delade med sig av erfarenheter från skadefall samt en föreläsning om den nya datalagen GDPR och besiktningsmännens juridiska ansvar.

”Givande kunskapsmässigt”

Under partnerdagarna genomfördes grupparbeten där besiktningsmän och kontrollansvariga fick lösa olika frågeställningar och case som kan uppstå i yrkesrollen. En av deltagarna var Mats Larsson som har arbetat med Gar-Bo i mer än tio år som både besiktningsman och kontrollansvarig.
– Jag är här för att fånga upp nyheter exempelvis var det bra med en uppdatering om BBR, nyheter och erfarenhetsåterföring, berättar Mats.
Bo Nyström, också besiktningsman och kontrollansvarig, har arbetat med Gar-Bo i mer än fem år.
– Jag lär mig fakta och träffar mina kollegor. Man är ganska ensam på fältet. Jag tycker det är givande kunskapsmässigt, säger han när han förklarar varför han väljer att delta på Partnerdagarna.  

Sammanfattningsvis blev det två lyckade dagar och både Gar-Bo och deltagarna var nöjda med resultatet. Gar-Bos Partnerdagar arrangeras årligen för att kompetensutveckla och skapa ett bra nätverk för de underkonsulter som verkar som besiktningsmän och kontrollansvariga i Gar-Bos namn.