Hoppa till innehåll
Pressrelease
27 april 2020

Gar-Bo Försäkring inleder samarbete med försäkringsförmedlaren Marsh

Samarbete Marsh

Marsh AB och Gar-Bo Försäkring har gjort gemensam sak och tagit fram en försäkringsprodukt för återställandegarantier inom vindkraftsverksamhet. Ett exklusivt samarbetsavtal har ingåtts under våren 2020 och ett flertal garantier har redan hunnit tecknats.

Länsstyrelsens tillstånd för vindkraftverksamhet löper inte sällan på 30-40 år. Produkten som Gar-Bo och Marsh har tagit fram löper på fem eller tio år i taget och kan förnyas så länge tillståndet gäller.

–  Vindkraft är ett nytt spännande område för Gar-Bo. Vi arbetar redan idag med kreditförsäkringar och kan bedöma långa försäkringsrisker. Gar-Bo växer och vi ser vindkraft som en långsiktig affär, säger Lena Jacobsson, chef Erbjudande & Produkt på Gar-Bo.

Marsh AB är försäkringsförmedlare som bland annat jobbar med förnyelsebar energi och har lång erfarenhet och kunskap om försäkringar och garantier för vindkraftverksamhet.

–  Det har saknats en bra försäkringsprodukt gällande återställandegarantier för vindkraft på marknaden och tillsammans med Gar-Bo har vi tagit fram en produkt som vi tror kan få stor genomslagskraft i Norden, säger Anders Orebrandt, Head of Renewable Energy, Nordics på Marsh AB.

För mer information;

Yngve Gustafsson, senior underwriter Gar-Bo, yngve.gustafsson@gar-bo.se

Anders Orebrandt, Head of Renewable Energy Nordics, anders.orebrandt@marsh.com