Hoppa till innehåll
Pressrelease
19 januari 2017

Gar-Bo arrangerar Småhusdagen 2017

Smahusdagen Webb

Framtidsspaning, inspiration och nätverkande. Så beskriver Gar-Bo sitt nya branschevent Småhusdagen som arrangeras för första gången i vår.

Sedan 2002 har Gar-Bo samlat byggbranschen under den årliga Gar-Bo-dagen i Stockholm. 2017 utökar företaget det populära eventet till två separata dagar där fokus ligger på småhus under våren och flerbostadshus under hösten.

– Vi har haft ett stort intresse för Gar-Bo-dagen de senaste åren och känner att det är dags att ta ett nytt steg. Både flerbostads- och småhus är viktiga områden för oss och vi vill kunna erbjuda en dag med mer riktat innehåll som blir mer givande för besökarna, säger Rebecca Näsberg som är projektledare för Småhusdagen.

Andelen småhus minskar

Bostadsbyggandet i Sverige är nu på den högsta nivån på 25 år, ändå minskar andelen småhus. Peter Wipp, småhusägare och vd på Gar-Bo, tycker att det är viktigt att synliggöra de många fördelarna som finns i valet av bostad.

– Vi på Gar-Bo vill bidra till att återuppbygga småhusets varumärke genom att skapa en träffpunkt för branschen där vi utbyter erfarenheter och blickar framåt, säger han.

Temat för dagen är ”Framtidens småhus”. Några av frågorna som kommer att diskuteras är framtida riskområden, kommande trender och digitaliseringen av hemmet, men också vilken kompetens som behövs i framtidens småhusbransch.

– Fokus kommer också ligga på den sociala biten. Inspiration och kunskapsutbyte är viktigt, men också att deltagarna får tillfälle att verkligen träffas och nätverka, säger Rebecca Näsberg.

Viktigt med event utanför Stockholm

Småhusdagen arrangeras på Vy i Jönköping den 30 mars 2017. Att komma utanför Stockholm har varit en prioriterad fråga.

– Det kändes självklart för oss att ta ut Småhusdagen ut i landet, eftersom de flesta husföretagen ligger utspridda. Jönköping känns som en bra samlingspunkt, säger Rebecca Näsberg som hoppas att Småhusdagen ska bli ett återkommande event.

– Gar-Bo-dagen har blivit väldigt uppskattad och det ska bli jättekul att få erbjuda ett mer nischat program även för småhusbranschen. Vi hoppas såklart på att många tar tillfället i akt att vara med oss och göra den första Småhusdagen till en succé. Deltagarna är minst lika viktiga som vem som står på scen, förklarar hon.

Rebecca

Har du frågor eller vill anmäla dig? Mejla event@gar-bo.se eller kontakta projektledare Rebecca Näsberg på 08-545 473 89