Hoppa till innehåll
Nyhet
2 mars 2017

De kommer till Småhusdagen – se hela programmet

Smahusdagen 580 X 286

Ett byggmaterialproffs, en EM-bronsmedaljör och en expert på digitala hem. Det är några av de spännande gästerna du kommer möta på Småhusdagen.

När den allra första Småhusdagen arrangeras den 30 mars på Vy i Jönköping är det framtidens småhus som står i fokus. Syftet? En inspirerande mötesplats med aktuella ämnen för alla oss som är intresserade av vart småhusbranschen är på väg.

– Jag är väldigt nöjd med programmet. Vi har lyckats få en bra bredd och jag tror att det finns något som kan intressera alla, säger Rebecca Näsberg, projektledare för Småhusdagen.

Kompetensbehov och digitala hem

Anneli Kouthoofd, vd för Byggmaterialindustrierna gör en trendspaning kring byggmaterial och den förväntade utvecklingen, vi tittar på hur produktionsmetoder inom byggbranschen kan komma att förändras och Jan-Åke Andersson, kompetensutvecklare på Sveriges Byggindustrier, berättar om hur branschen ska klara utmaningen med att rekrytera rätt kompetens i framöver.

Dessutom kommer Daniel Carlgren, EM-bronsmedaljör i murning, att ge sin syn på sitt yrke och framtiden, ÅWL Arkitekter skissar upp den ideala moderna bostaden och hela Sveriges prylexpert Åsa Wallenrud ger oss en lektion i det uppkopplade hemmet.

Moderator för dagen är Gustaf Edgren, branschutvecklare på TMF.

Program

12.00 Lunch

13.00 Inledning

Gar-Bo hälsar välkommen och informerar om bakgrunden till nya mötesplatsen Småhusdagen.

13.10 Nya produktionssätt för framtidens småhus

Så kommer vi att producera småhus i framtiden. Samtal om nya produktionsmetoder inom byggbranschen.

13.50 Framtidens bostadsbyggande – så vill vi bo

ÅWL Arkitekter beskriver sin syn på framtidens bostäder.

14.20 Paus med fika

14.50 Trendspaning byggmaterial

Anneli Kouthoofd, vd för Byggmaterialindustrierna, gör en trendspaning inom byggmaterial. Vilken utveckling ser vi och vad är fördelarna respektive nackdelarna med den?

15.20 Kompetensförsörjning i framtiden – hur gör vi?

Jan-Åke Andersson, ansvarig för kompetensutveckling och kompetensförsörjning för Sveriges Byggindustrier Syd, berättar om sitt arbete med att rekrytera till byggbranschen. Hur jobbar BI med att klara utmaningarna med rekrytering av rätt kompetens i framtiden?

Daniel Carlgren, EM-bronsmedaljören i murning, berättar om sitt deltagande i Hantverkar-EM om sin syn på sitt yrke och framtiden.

15.45 Så försäkrar vi framtidens hus

Daniel Eriksson, affärsområdeschef Tjänster på Gar-Bo, ger sin syn på hur småhusförsäkringar och relaterade tjänster kommer att utvecklas och förändras i framtiden.

16.00 Det smarta hemmet

Åsa Wallenrud – hela Sveriges prylexpert – berättar om det smarta hemmet och vad det egentligen innebär. Och var har den moderna teknikutvecklingen tagit oss om 10 år?

Ca 17.00 Mingel

Tilltugg och mingel i skybaren. 

Porträtt av projektledare Rebecca Näsberg

Har du frågor eller vill anmäla dig? Mejla event@gar-bo.se eller kontakta projektledare Rebecca Näsberg på 08-545 473 89