Hoppa till innehåll
Pressrelease
10 juni 2020

De har byggt Årets Småhus 2020

Arets Smahus 2020 Vinnaren 0

En välfungerande byggprocess i allt från kommunikation till leverans, detta kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus 2020. Vinnaren utsågs idag på Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2020.

Vinnarhuset finns i Dalsjöfors utanför Borås och är en 1,5-plans villa på 161 kvadratmeter. Huset uppfördes med generalentreprenad av byggentreprenör Onsalagrävaren, under ledning av Eksjöhus säljare Sebastian Persson.

Juryns motivering löd:

"Vinnarbidraget kännetecknas av kvalité, hållbarhet och fina proportioner. Hela byggprocessen har varit en positiv upplevelse som fortlöpt väldigt smidigt, trots vissa utmaningar längs vägen. God kommunikation, en tydlig tidsplan och ett välfungerande samarbete mellan alla parter har varit en avgörande faktor för det fina slutresultatet. Det vackra, tidlösa trähuset med sin välkomnande entré speglar en omsorg om detaljer exteriört, bl.a. i bearbetningen kring fönster och fasader, men även interiört. Detta bidrar till en fin känsla och ett samspel mellan det inre och yttre. I kombination med den välstuderade planlösningen, som är både effektiv och flexibel kan vinnarbidraget sammanfattas med ett ord; harmoni."

Vinnare av Årets Småhus 2020 är:

Eksjöhus och Villa Nostalgi

Ett utmanande juryarbete

Juryordföranden David Johnsson, Trä- och Möbelföretagen om att utse årets vinnare:

 – Det blev ett utmanande arbete för juryn i år. Förutom att vi fick in så många fina bidrag, så var det tre mycket värdiga finalister. Årets vinnare av Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut.

Årets Småhus som arrangeras av Gar-Bo är inne på sitt andra år. Tävlingen har skapat ett stort intresse inom branschen och från det att tävlingen initierades 2019 är det tydligt att det finns både intresse och prestige bland husleverantörerna att delta med sina bidrag.

– Vi är glada för att tävlingen väcker uppmärksamhet i branschen och att många husföretag vill vara med och tävla. Hela tanken med tävlingen är att premiera hus som andas kvalitet och som ska stå där idag och imorgon, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.