Hoppa till innehåll
Nyhet
9 november 2016

Därför ska du välja en Kontrollansvarig från Gar-Bo

Ka Puff

Kunniga, erfarna och engagerade. Och med målsättning att förebygga skador. Det är vad som utmärker Gar-Bos kontrollansvariga.

I den gamla plan- och bygglagen slogs det fast att det vid varje byggprojekt ska finnas en kvalitetsansvarig som ska se till att byggherrens kontroll över projektet fungerar. I dag har kompetenskraven för rollen höjts och kvalitetsansvarig har därför fått den nya titeln kontrollansvarig (KA). När du ska bygga är valet av kontrollansvarig avgörande för att din byggprocess ska kännas säker och trygg.

Hos Boverket hittar du en lista på samtliga certifierade KA. Men du kan också välja att anlita en certifierad KA via Gar-Bo. Det är både enkelt och säkert eftersom vi ställer höga krav på våra samarbetspartners.

Mångårig erfarenhet

Vi på Gar-Bo har försäkrat småhus i många år och är stolta över vår långa erfarenhet av byggteknik och expertis kring vad som kan orsaka skador i byggnader. Eftersom vi själva väljer vilka vi ska samarbeta med ser vi självklart till att våra kontrollansvariga är minst lika kunniga, erfarna, och engagerade.

Certifiering och kvalitetssäkring

Utöver den obligatoriska certifieringen kvalitetssäkras varje KA genom referenser från kommuner, hussäljare och besiktningsmän. För att se till att våra kontrollansvariga håller sig uppdaterade arrangerar vi två heldagsträffar per år där KA och besiktningsmän utbyter erfarenheter, utbildar sig och diskuterar skadetrender.

Ständigt förbättringsarbete

All feedback som Gar-Bo inhämtar från kunder, husleverantörer och vid sälj- och entreprenörsträffar förmedlas till våra kontrollansvariga för byggprojekt så att de ska kunna leverera den bästa servicen till dig som byggherre.

Hos Gar-Bo hittar du noga utvalda kontrollansvariga vars främsta uppgift är att säkerställa tryggheten i ditt bygge och bidra till att du verkligen får det drömhus som du längtat efter.

Läs mer om kontrollansvarig