Hoppa till innehåll
Pressrelease
31 mars 2022

Dags att nominera Årets småhus 2022

Aretssmahus2022

Nu är det äntligen dags för tävlingen Årets Småhus igen. Som tidigare är kvalitet, hållbarhet och kundnöjdhet i fokus i tävlingen. Alla hus som är blev färdigställda och nollfelsbesiktigade under 2021 kan vara med och tävla om utmärkelsen ”Årets Småhus”. 

För att vara med och tävla om utmärkelsen Årets småhus 2022 krävs att ett antal kriterier uppfylls. Det ska ha varit en god byggprocess med bra kommunikation och samarbete. Huset ska ha haft noll fel vid slutbesiktning och godkänt resultat vid provtryckning av klimatskal samt vara utformat med god form och funktion. Byggnaden ska uppfylla krav på hållbarhet och kunden ska vara nöjd med hela processen från försäljning till inflyttning och slutprodukten ska uppfylla kundens krav.

– Vi ser fram emot ännu en omgång av Årets småhus. Det är nu fjärde året som vi uppmärksammar goda exempel när det kommer till att jobba med hög kvalitet och hållbarhet i byggbranschen. Förutom att vi ser fram emot att få se alla fina hus som kommer att nomineras ser vi också fram emot att få höra kundernas beskrivningar av byggprocessen, kundnöjdheten är ett viktigt kriterium i tävlingen”, säger Linnea Moberg, vd på Gar-Bo.

De tävlande bidragen bedöms av en jury som är utvalda utifrån lång erfarenhet och expertis inom småhusbranschen. Vinnaren utses på Gar-Bos event Småhusdagen 2022, som i år kommer att sändas digitalt den 24 maj. Sista dag att nominera bidrag är den 13 april.

– Tävlingen Årets Småhus är ett viktigt inslag på Småhusdagen, som även i år är ett digitalt event. Tävlingen är ett sätt att uppmuntra branschen i arbetet mot ett kvalitetssäkrat och hållbart byggande av småhus. Vi hoppas att vi även i år får in många fina bidrag, säger Caroline Huss, eventansvarig på Gar-Bo.

Årets småhus 2021 – Villa Schelin – Willa Nordic

Vinnarhuset 2021 blev Villa Schelin som finns i Nässjö. Villa Schelin är en kombination av suterräng och 1,5-plans villa på 187 kvadratmeter, med en sidobyggnad på 19 kvadratmeter. Arkitekt är Patrik Windisch och processen har skett under ledning av Willa Nordics säljare och projektledare Mia Olsson, tillsammans med Mats Cedermalm som varit byggledare under byggnationen.

– Det är verkligen roligt och hedersamt att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då det som premieras i Gar-Bos tävling är värden som vi inom Willa Nordic håller väldigt högt; hållbarhet, kundnöjdhet och kvalitet, genom hela processen fram till ett färdigt hus utan anmärkningar, säger Klas Fridsäll, vd på Willa Nordic.

 

Här kan du nominera till Årets Småhus 2022!